Archive for November, 2010

Prelegere şi forum de discuţii la CSJ

Sîmbătă, 27 noiembrie, la Centrul de Studii Japoneze (CSJ) al Universităţii din Bucureşti vor avea loc două evenimente importante în domeniul studiilor japoneze din România.

Astfel, de la ora 10:30, E.S. domnul Natsuo AMEMIYA, Ambasadorul Japoniei în România, va susţine prelegerea publică intitulată Japan – Romania Bilateral Relations – Focusing on the Economic and Economic Cooperation Fields. Prelegerea va fi susţinută în limba engleză şi va fi urmată de un dialog cu publicul.

De asemenea, cu această ocazie va avea loc şi lansarea oficială a site-ului CSJ (http://csj.cc.unibuc.ro/).

Evenimentul va avea loc în Sala de Consiliu de la parterul clădirii Universităţii din Bucureşti din Bd. Schitu Măgureanu nr. 1.

Tot pe 27 noiembrie, de la ora 13:00, la sediul CSJ (sala 514, et. 5) va avea loc un forum de discuţii cu tema Studiile japoneze în România – provocări actuale şi perspective, la care vor participa membrii fondatori ai CSJ.


Colaborare cu Universitatea din Akita

În perioada 8 – 12 noiembrie 2010, Conf. dr. Anca Focşeneanu de la Secţia de Japoneză a Universităţii din Bucureşti (director al Centrului de Studii Japoneze) a participat la un program de colaborare cu Universitatea din Akita. În cadrul programului au avut loc o serie de prelegeri adresate studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Educaţie şi Ştiinţe Umaniste, dar şi cîteva întîlniri cu conducerea facultăţii şi cu cea a universităţii.

Astfel, Conf. dr. Anca Focşeneanu a susţinut două prelegeri adresate cadrelor didactice ale facultăţii (despre predarea limbii japoneze şi despre studiile japoneze în România) şi una adresată studenţilor (despre programele de studiu oferite de Universitatea din Bucureşti).

În cadrul întîlnirilor oficiale s-a stabilit iniţierea unor proiecte de cercetare comune, precum şi permanentizarea schimburilor de studenţi şi cadre didactice între cele două instituţii.

Din staff-ul Universităţii din Akita face parte şi Prof. dr. Emma Tamâianu-Morita, membru fondator al Centrului de Studii Japoneze al Universităţii din Bucureşti.


Calendar

November 2010
M T W T F S S
« Sep   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
© 2011 Centrul de Studii Japoneze, Universitatea din Bucureşti
iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress