Centrul de Studii Japoneze organizează luni, 18 aprilie 2011, de la ora 18:30 conferinţa „După Mishima: despre moarte şi teatru în Japonia”, susţinută de prof. dr. Stanca Scholz-Cionca de la Universitatea din Trier, Germania.

Conferinţa urmăreşte influenţa operei dramatice a lui Yukio Mishima asupra teatrului japonez. În cadrul conferinţei vor fi prezentate fragmente din DVD-uri cu piesele Yūkoku („Patriotism”) de Yukio Mishima şi Komachi de Takeshi Kawamura.

Ca în fiecare an, Prof. dr. Stanca Scholz-Cionca se află în România pentru a ţine o serie de cursuri şi conferinţe în cadrul programului Erasmus. Prof. dr. Stanca Scholz-Cionca este un recunoscut specialist în domeniul teatrului japonez tradiţional şi modern, despre care a publicat o serie de volume şi articole atît în Europa, cît şi în Japonia.

Yukio Mishima este binecunoscut publicului din România mai ales ca scriitor, prin intermediul traducerilor apărute la Editura Humanitas. Din opera sa dramatică, două piese au fost puse în scenă la Teatrul Naţional.

Conferinţa va avea loc în Sala de Consiliu din Bd. Schitu Măgureanu nr.1.

Intrarea este liberă.