Archive for November, 2011

Conferinţa “The Construction of National Language and Native State in Comparative Perspective: Japan and South Slavic Linguistic Continuum”

Centrul de Studii Japoneze organizează luni, 28 noiembrie 2011, de la ora 18:30, conferinţa “The Construction of National Language and Native state in comparative perspective: Japan and South Slavic Linguistic Continuum” susţinută de prof. dr. Andrej Bekes de la Universitatea Tsukuba din Japonia.

Conferinţa se înscrie în ciclul de manifestări “Luna Japoniei” iniţiat de Ambasada Japoniei la Bucureşti şi beneficiază de sprijinul Japan Foundation.

 

Prof. Andrej Bekes este şeful Departamentului de Studii Asiatice şi Africane al Universităţii Ljubljana şi în acelaşi timp predă la prestigioasa universitateTsukuba din Japonia. Prof. Andrej Bekes este specialist în lingvistică japoneză şi este coautor al faimosului dicţionar Nihongobunkeijiten.

În septembrie 2010, prof. Andrej Bekes a organizat la Universitatea Tsukuba a treia ediţie a “South Eastern Europe-Japan University Cooperation Network Student Forum” la care au participat şi trei studenţi ai Universităţii din Bucureşti.

Conferinţa va fi susţinută în limba engleză şi va avea loc în Sala de Consiliu din Bd. Schitu Măgureanu, nr. 1, la parter. Intrarea este liberă.


Întâlnire de lucru

Centrul de Studii Japoneze (CSJ) al Universităţii din Bucureşti organizează vineri, 18 noiembrie, ora 18:30 o întâlnire de lucru a membrilor centrului cu tema “Proiecte pentru promovarea studiilor japoneze în România”.

În cadrul acestei întâlniri se vor propune şi discuta o serie de proiecte destinate în special studenţilor şi tinerilor cercetători din domeniul studiilor japoneze.

Întâlnirea de lucru va avea loc la sediul Centrului de Studii Japoneze (Bd. Schitu Măgureanu, nr. 1, et. 5) şi se adresează în mod exclusiv membrilor Centrului.


Proiecţia filmului Tōkyō sonata

 

Centrul de Studii Japoneze (CSJ) şi Secţia de Limba Japoneză continuă seria de proiecţii de filme japoneze cu filmul Tōkyō sonata. Realizat în 2008, filmul prezintă dezintegrarea unei familii japoneze în condiţiile în care capul familiei, angajat al unei firme importante, este concediat pe neaşteptate. Regizorul Kiyoshi Kurosawa surprinde cu mult realism aspectele şi problemele cele mai importante ale societăţii japoneze contemporane.

În rolurile principale îi vedem pe actorii Teruyuki Kagawa, Kyōko Koizumi şi Yū Koyanagi.

Proiecţia va avea loc joi, 17 noiembrie, ora 18:00 la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (sediul din Str. Pitar Moş 7-13, în spatele cinematografului Scala) în Laboratorul 1 (et. 2).  


Calendar

November 2011
M T W T F S S
« Sep   Dec »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
© 2011 Centrul de Studii Japoneze, Universitatea din Bucureşti
iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress