Cu ocazia primirii primei donaţii de cărţi de studii japoneze de la Japan Foundation, Centrul de Studii Japoneze (CSJ) al Universităţii din Bucureşti inaugurează miercuri, 29 august, de la ora 17:00, biblioteca de studii japoneze a Centrului. Este vorba de o bibliotecă în formare care urmăreşte să achiziţioneze şi să pună la dispoziţia studenţilor şi cercetătorilor, dar şi a publicului larg, cărţi şi materiale din domeniile istoriei, culturii, arhitecturii, artei, societăţii, economiei şi politicii japoneze.

La eveniment va participa şi E.S. Dl. Natsuo Amemiya, Ambasadorul Japoniei în România, care a sprijinit Centrul de Studii Japoneze încă de la înfiinţarea sa în 2010.

Vor fi expuse cărţile donate de Japan Foundation, iar cele mai recente dintre ele vor fi prezentate de membrii Centrului. În final va fi proiectat filmul Ame agaru (After the Rain) (1999).

Toate cărţile expuse, precum şi filmul, sunt în limba engleză.

Evenimentul va avea loc în Sala de Consiliu a clădirii Universităţii din Bucureşti din Bd. Schitu Măgureanu nr. 1, la parter. (harta). Intrarea este liberă.

Biblioteca va începe să funcţioneze regulat, numai ca sală de lectură, din luna octombrie. Programul va fi anunţat ulterior.