Archive for February, 2013

Simpozionul Internaţional “The Quest for Modernity in Japan”

Centrul de Studii Japoneze al Universităţii din Bucureşti organizează în perioada 2-4 martie 2013 al treilea simpozion internaţional de studii japoneze intitulat The Quest for Modernity in Japan”. Simpozionul beneficiazǎ de sprijinul Japan Foundation şi este unic în Europa de Est, şi implicit în România, prin numărul mare de participanţi din străinătate şi prin diversitatea temelor abordate.

Invitatul principal al simpozionului este domnul Kazuhiko KASAYA, profesor la faimosul International Research Center for Japanese Studies. Profesorul Kasaya este specialist în istoria ideilor şi va deschide simpozionul cu prelegerea 「徳川社会の文化的発展と日本の近代化」(Dezvoltarea culturală în epoca Tokugawa şi modernizarea Japoniei).

În a doua zi a simpozionului este programată o a doua prelegere specială cu titlul „International Theatre Traffic in Meiji Japan. Contact Zones, Cultural Mobilizers and the Emergence of New Genres” susţinută de dna. Stanca SCHOLZ-CIONCA (Universitatea Trier).

La simpozion participă un mare număr de cercetători în domeniul studiilor japoneze din Belgia, Bulgaria, Elveţia, Finlanda, Germania, Italia, Japonia, Polonia, România, Rusia, Slovenia, Suedia, Turcia şi Ucraina. Limbile oficiale ale simpozionului sunt engleza şi japoneza.

Ceremonia de deschidere a simpozionului are loc sâmbătă, 2 martie la ora 9:30. La ceremonie va participa şi domnul Keiji YAMAMOTO, Ambasadorul Japoniei la Bucureşti.

 Locul de desfăşurare a simpozionului este clădirea Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti din Str. Pitar Moş 7-13 (et. II).

Accesul publicului este liber, dar, având în vedere numărul limitat de locuri în săli, cei care doresc să participe sunt rugaţi să se înscrie pînă pe data de 1 martie (vineri), la ora 20:00, la adresa de mail csj.unibuc[at]gmail.com. La înscriere vor avea prioritate studenţii, masteranzii şi doctoranzii Universităţii din Bucureşti.

 Programul integral al simpozionului poate fi consultat aici.


Volumul “Race and Racism in Modern East Asia: Western and Eastern Constructions”

A apărut la editura Brill volumul Race and Racism in Modern East Asia: Western and Eastern Constructions, editat de cercetătorii Rotem Kowner and Walter Demel. Mai multe studii din volum analizeazǎ problematica rasei şi a rasismului în Japonia.

Cartea este disponibilă în format googlebook aici.


Calendar

February 2013
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  
© 2011 Centrul de Studii Japoneze, Universitatea din Bucureşti
iDream theme by Templates Next | Powered by WordPress