Vineri 21 ianuarie, de la ora 18:00, Centrul de Studii Japoneze (CSJ) al Universităţii din Bucureşti organizează conferinţa The Japanese Spirit of “Manufacture” and “National Foundation”, susţinută de Prof. dr. Shinji NARUO, expert în business şi management şi director al Institutului de Cercetare Naruo din Japonia. Avînd subtitlul “What can be learned from ‘TPS’ (Toyota Production System: 1960-) and the Iwakura Mission (1871-1873)”, conferinţa va conţine o prezentare detaliată a sistemului de educaţie vocaţională implementat de compania Toyota pentru transmiterea spiritului “monozukuri”, dar şi un studiu de caz despre Misiunea Iwakura, trimisă de guvernul japonez în Occident la sfîrşitul secolului al XIX-lea în încercarea de a recupera decalajele economice şi sociale.

Prof. dr. Shinji Naruo a lucrat ca manager şi consultant de business la companii prestigioase şi instituţii publice din Japonia, Coreea, Statele Unite, Taiwan sau România. Din 2004 este expert JICA, iar din 2006 colaborează ca profesor invitat cu Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii din Bucureşti.

Conferinţa va fi susţinută în limba engleză şi va avea loc în Sala de Consiliu a clădirii Universităţii din Bucureşti din Bd. Schitu Măgureanu nr. 1, la parter. (harta) Intrarea este liberă.