Centrul de Studii Japoneze organizează luni, 28 noiembrie 2011, de la ora 18:30, conferinţa “The Construction of National Language and Native state in comparative perspective: Japan and South Slavic Linguistic Continuum” susţinută de prof. dr. Andrej Bekes de la Universitatea Tsukuba din Japonia.

Conferinţa se înscrie în ciclul de manifestări “Luna Japoniei” iniţiat de Ambasada Japoniei la Bucureşti şi beneficiază de sprijinul Japan Foundation.

 

Prof. Andrej Bekes este şeful Departamentului de Studii Asiatice şi Africane al Universităţii Ljubljana şi în acelaşi timp predă la prestigioasa universitateTsukuba din Japonia. Prof. Andrej Bekes este specialist în lingvistică japoneză şi este coautor al faimosului dicţionar Nihongobunkeijiten.

În septembrie 2010, prof. Andrej Bekes a organizat la Universitatea Tsukuba a treia ediţie a “South Eastern Europe-Japan University Cooperation Network Student Forum” la care au participat şi trei studenţi ai Universităţii din Bucureşti.

Conferinţa va fi susţinută în limba engleză şi va avea loc în Sala de Consiliu din Bd. Schitu Măgureanu, nr. 1, la parter. Intrarea este liberă.