În august a apǎrut 世界の日本研究 – Japanese Studies Around the World 2013.  New trends in Japanese studies. „Japanese Studies around the World” este o publicaţie importantǎ a International Research Center for Japanese Studies (Nichibunken) prin care se prezintă situaţia studiilor japoneze în diverse ţǎri din lume, precum şi noile tendinţe de cercetare în domeniul studiilor japoneze.

În volumul actual, editat de prof. Nanyan GUO şi dedicat în special studiilor japoneze din Europa, apare pentru prima datǎ un articol detaliat despre studiile japoneze din România semnat de Anca Focşeneanu, directorul Centrului de Studii Japoneze al Universităţii din Bucureşti.

 

Este demn de menţionat faptul că editoarea volumului a participat la a doua ediţie a simpozionului internaţional de studii japoneze organizat de Centrul de Studii Japoneze al Universitǎţii din Bucureşti, având ocazia sǎ cunoascǎ direct cercetătorii europeni. Majoritatea autorilor lucrărilor din acest volum au fost selectaţi dintre participanţii la acest simpozion.

Centrul de Studii Japoneze al Universitǎţii din Bucureşti şi-a atins astfel unul din scopuri, şi anume acela de a promova intens studiile japoneze din România şi Europa de Est.

Volumul poate fi consultat în formǎ electronicǎ aici.